Oldal kiválasztása

MYLIFE PRÉMIUM RENDSZERES DÍJAS MEGTAKARÍTÁS

Biztosítással védett megtakarítási program hosszú távú célokhoz

A Generali MyLife Prémium rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás a jövő legfontosabb élethelyzeteire kínál biztosítási és megtakarítási megoldást az egész családnak. Javasoljuk hosszú távú célok eléréséhez, például ha gyermeke jövőjéről, vagy saját nyugdíjáról szeretne gondoskodni.

MIK AZ ELŐNYEI?

 • A biztosításnak köszönhetően anyagi segítséget teremthet távolabbi céljai megvalósításához.
 • Hűségjóváírást és vagyonarányos bónuszt kap.
 • Segítségével felkészülhet a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira.
 • Eseti befizetésekkel bármikor növelheti a kitűzött célra szánt megtakarítását.
 • Nyugdíjbiztosításként is megkötheti.
 • A választható eszközalapokból az igényeinek leginkább megfelelő befektetési portfóliót állíthatja össze, jó döntésekkel, kedvező piaci körülmények között növelheti megtakarítását.
 • A többféle eszközalap választásával bármikor alkalmazkodhat a piaci változásokhoz, csökkentheti kockázatát.
 • Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, amelynek keretében halál esetén 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.

KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN?

 • Annak, aki rendszeresen szeretne legalább havi 15 000 Ft-ot félretenni, hogy elérhesse kitűzött célját.
 • Aki hosszú távban és minimum 15 éves megtakarítási időszakban gondolkodik.
 • Akinek fontos a biztosítási védelem.
 • Aki saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani, és mer akár nagyobb kockázatot is vállalni a nagyobb hozam érdekében.

MIÉRT JÓ MEGTAKARÍTÁSKÉNT?

A rendszeres megtakarítás alkalmas arra, hogy például gyermeke jövőjéről vagy saját nyugdíjáról gondoskodjon.
Eseti befizetésekkel további tartalékot gyűjthet a későbbi évekre, így lesz mihez nyúlnia váratlan kiadás esetén, amennyiben nem nyugdíjbiztosításként jön létre a szerződés.
Rugalmas, jól átlátható biztosítási konstrukció, amelyet a saját igényei szerint alakíthat.

MIÉRT JÓ BIZTOSÍTÁSKÉNT?

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAT?

RENDSZERES ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes 

MAGAS KOCKÁZATÚ

A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes
Fejlett világ részvény eszközalap
Fejlődő világ részvény eszközalap
Világmárkák részvény eszközalap

CSAK KÉNYELMESEN: VÁGJA ZSEBRE BEFEKTETÉSEIT!

Szeretne naprakész lenni befektetéseivel kapcsolatban? A Generali Befektetés applikációval bármikor nyomon követheti befektetési egységekhez kötött életbiztosítását. Tudjon meg többet!

TELJESKÖLTSÉG-MUTATÓ (TKM):

 15 év 20 év
 3,49%-4,80%  2,79%-4,15%

A Generali MyLife Prémium életbiztosítás minimális tartama 15 év.

A termék eszközalapontkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhat.

Mit kell tudnia a befektetési egységekhez kötött biztosításról? Kattintson a részletekért!

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

Angéla már régóta szeretné gyarapítani pénzét, és hosszú távban gondolkodik. Ezért nyugdíjbiztosításként köti meg a Generali MyLife Prémium életbiztosítást, mert boldog nyugdíjas évekre vágyik, amelyhez a Generali is hozzájárul hűségjóváírásokkal és vagyonarányos bónusszal. Biztosításközvetítőjével ezt szem előtt tartva válogatták össze az eszközalapokat, biztosítása alakulását pedig rendszeresen követi a Generali Befektetés applikáción keresztül.

KÖSSE MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL!

A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett rendszeres és eseti díj
20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehet igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásában igényelhet.

KEZDJE IDŐBEN A MEGTAKARÍTÁST!

Tartam (év)  Első éves megtakarítási díjrész havonta
 15 000 Ft  25 000 Ft 50 000 Ft
15 5 020 597 Ft 8 414 863 Ft 16 611 470 Ft
25 13 100 860 Ft 21 966 046 Ft 42 661 931 Ft
35 28 811 109 Ft  48 137 476 Ft 92 768 388 Ft

Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában) a megtakarítási díjrész évenkénti 3%-os növelésével, 6,75%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. A szerződés díjfizetése januárban indul. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

MEKKORA JÁRADÉKRA LENNE ELEGENDŐ 20 MILLIÓ FT?

Járadékfolyósítás Havi járadék összege
 10 évig 185 000 Ft
 20 évig 117 000 Ft
 30 évig 103 000 Ft
 élete végéig 101 000 Ft
Borostyánkő járadékbiztosítással számolva.
Nyugdíjbavonuláskor Ön döntheti el a járadékfolyósítás időtartamát.

FONTOS KÉRDÉSEK

HOGYAN KÖTHETEM MEG?

Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudja megkötni, hogy biztosan az Ön számára legoptimálisabb konstrukciót találja meg.

HOGYAN JUTHATOK HŰSÉGJÓVÁÍRÁSHOZ?

A 4. és a 20. biztosítási év közötti rendszeres díjak megtakarítási díjrésze alapján eseti díjként hűségjóváírást írunk jóvá szerződésén.

HOGYAN JUTHATOK VAGYONARÁNYOS BÓNUSZHOZ?

Vagyonarányos bónusz jóváírására a 21. biztosítási évtől, évente kerül sor. Mértéke: 0,75%.

A vagyonarányos bónusz alapja az adott biztosítási évben, a szerződő számláján lévő rendszeres díjból származó befektetési egységek hó végi aktuális értékeinek átlaga.

VÁRATLANUL PÉNZRE VAN SZÜKSÉGEM, HOGYAN FÉRHETEK HOZZÁ?

Lehetősége van a szerződés lejárat előtti megszüntetésére (visszavásárlására) vagy pénzkivételre (részleges visszavásárlásra vagy rendszeres pénzkivonásra), ez azonban annak esetleges költségvonzatán túl az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhat.

MIÉRT ÉRI MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT MEGKÖTNI?

Ha nyugdíjbiztosításként köti meg, nemcsak a befizetett rendszeres díjakra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehet igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben.

MI AZ ESETI DÍJ?

A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül Önnek lehetősége van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

MIÉRT ÉRDEMES ESETI DÍJAKAT BEFIZETNI?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.

 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni.
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

MIT ÉRDEMES VÉGIG GONDOLNIA AZ ESETI BEFIZETÉSEK SORÁN?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra kívánja ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Amennyiben kockázatos eszközalapokat is választ (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezze el.

HOGYAN FIZETHET ESETI DÍJAT?

ÁTUTALÁSSAL

Kerülje el a sorbanállást, és fizesse be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel az “eseti díj” megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.
csekken

CSEKKEN

Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkeznie kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhat:

 

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezik a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhet a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatja személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 

Ha nem nyilatkozik külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.

MILYEN CÉLT SZOLGÁL A KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM (KID)?

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától.

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36709491857

Email: info@fintagyula.hu

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Magánszemély vagy Cég

4 + 15 =