Oldal kiválasztása

FUNDAMENTA LAKÁSSZÁMLA

Lakásvásárlás, felújítás, energiatakarékos korszerűsítés vagy kertépítés? Önnek is vannak ilyen vagy hasonló tervei? A Fundamenta Lakásszámlával állami támogatás mellett biztosíthatja lakáscélú terveihez az anyagi fedezetet.

A lakástakarék (vagy lakás-előtakarékosság) egy olyan lakáscélú megtakarítási konstrukció, melynél a havonta fizetett megtakarításokra betéti kamat és állami támogatás jár, ráadásul ez az összeg fix kamatozású lakáskölcsönnel egészíthető ki. Így egy Fundamenta Lakásszámlával 8 millió Ft lakáscélra költhető összeg is elérhető!

GONDOLJON ELŐRE A JÖVŐRE, ÉS TERVEZZEN FUNDAMENTA LAKÁSSZÁMLÁVAL!

MIÉRT ÉRDEMES A FUNDAMENTA LAKÁSSZÁMLÁT VÁLASZTANI?

 • Személyre szabott megoldások: szakértő kollégáink személyre szabott megoldásokat,  igényekhez igazítható konstrukciókat kínálnak lakáscéljai finanszírozásához
 • 900 000 már megvalósított lakásálom, 2 millió ügyféllel kötött szerződés
 • Rugalmasan felhasználható:  megtakarítása új vagy használt ingatlan vásárlásán kívül számos egyéb lakáscélra felhasználható
 • Állami támogatás: 30% – legfeljebb évi 72 000 Ft állami támogatás a megtakarításokra (EBKM  állami támogatással 10,92%; az állami támogatás nélkül  -0,78%. )
 • Lakáscélú kölcsönnel kombinálható: a havi, rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási időszak (jelenleg 49-120 hónap között a kínált módozatok futamidejétől függően) végén kedvező, lakáscélú kölcsönt vehet igénybe. Így az otthonteremtéssel kapcsolatos terveit nagyobb pénzügyi keretből tudja megvalósítani.
 • Kamatadó-mentes befektetés
 • Kiszámíthatóság és tervezhetőség: jól elkülöníthető megtakarítási és hitelszakasz a tervezhetőségért, a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön lehetőségével
 • Akár 8 millió Ft elérhető szerződéses összeg, amely több, közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel megtöbbszörözhető
MILYEN CÉLOKRA HASZNÁLHATÓ FEL A LAKÁSTAKARÉK ?

LAKÁSVÁSÁRLÁSRA

Ha nem szeretne örökre albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeket és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A lakás-előtakarékosság felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

FELÚJÍTÁSRA, KORSZERŰSÍTÉSRE

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A lakástakarékkal ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásokat is megvalósíthat.

ÉPÍTÉSRE, BŐVÍTÉSRE

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a lakás-előtakarékosság mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Tippünk: A lakástakarékban összegyűjtött megtakarítás lakáshitelhez önerőként is felhasználható!

KINEK AJÁNLJUK A LAKÁS ELŐTAKARÉKOSSÁGOT?
 • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást keres, akár 10,92%-os EBKM-mel
 • Annak, aki szeretné megvalósítani a lakáscéljait, legyen az lakásvásárlás, felújítás, házépítés
 • Aki szeretné felhasználni az állami támogatást lakáscéljai megvalósításához
 • Aki havi  rendszeres megtakarítással  – akár kisebb összegekkel is – szeretné lakáscélját megvalósítani.

AKÁR 8 MILLIÓ FT A MEGTAKARÍTÁSI IDŐ VÉGÉN

MEKKORA ÖSSZEG ÉRHET EL A LAKÁS-ELŐTAKARÉKOSSÁGGAL?

A havonta befizetett összegtől és a futamidőtől függően akár 8 millió Ft is rendelkezésre állhat a megtakarítási idő végén. Ha pedig több lakás-előtakarékossági szerződést köt (családtagjaira, közeli hozzátartozóira), ez az összeg megtöbbszörözhető!

MEKKORA A HAVI MEGTAKARÍTÁS ?

 

MILYEN LAKÁSTAKARÉK FUTAMIDŐK KÖZÜL VÁLASZTHATOK?

Igényei szerint dönthet a futamidők közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani. A 3,9-es számlánál választható megtakarítási futamidők:

 • 4 év 1 hónap
 • 6 év 4 hónap
 • 8 év 1 hónap
 • 10 év
KI KÖTHET LAKÁS-ELŐTAKARÉKOSSÁGI SZERZŐDÉST?
 • 18 év feletti magyar állampolgár

Magyar állampolgárságú, cselekvőképes természetes személy saját nevében, saját maga javára köthet lakás-előtakarékossági szerződést. Magyar állampolgárságú, cselekvőképes (illetve a korlátozottan cselekvőképes) természetes személy az általa megnevezett természetes személy (kedvezményezett) javára is nyithat Lakásszámlát.  Magyar állampolgár alá értendő:

 • a „Szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy beutazásáról és tartózkodásáról” szóló törvényben meghatározottak szerint, a szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogát Magyarország területén gyakorló személy
 • a bevándorolt, letelepedett és a menekültként elismert személy,
 • gyám, eseti gondnok, alapítvány, természetes személy, egyesület, egyházi jogi személy és helyi önkormányzat, a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek, mint kedvezményezett javára, életkezdésének elősegítése céljából is köthet lakás-előtakarékossági szerződést.
 • Lakásszövetkezetek

A lakásszövetkezet – épületenként – a tulajdonában, vagy a tagjainak közös tulajdonában álló épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez szükséges pénzügyi források biztosítása céljából köthet lakás-előtakarékossági szerződést.

 • Társasházak

A társasházi közösség nevében épületenként – a tulajdonosok jogszabályban előírt többséggel hozott határozata alapján – a közös képviselô köthet lakás-előtakarékossági szerződést, a közös tulajdonukban álló épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez szükséges pénzügyi források biztosítása céljából.

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

FONTOS!

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.

Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, akár 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.
A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a lakáskölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.

A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen

 • tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,
 • közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén
 • ingatlan biztosításának díja, amennyiben annak megkötése szükséges..

Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 921. számú módozat (4 év 3 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,92%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,78%.

A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve.
A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltését célozzák. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza.
A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1 680 000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1 000 000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 58 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 30 332,- Ft, ügyleti kamat: 98 196,- Ft. Havi törlesztőrészlet 20 093,- Ft, a törlesztőrészletek összege 1 129 114,- Ft.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése.

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36709491857

Email: info@fintagyula.hu

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Magánszemély vagy Cég

13 + 8 =