Oldal kiválasztása

AKTÍV MEGTAKARÍTÁS II.

Kiegészítő megtakarítási program nyugdíjbiztosításokhoz

Váratlan vagy tervezett kiadás? Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításunkkal akár mindkettőt fedezheti úgy, hogy közben nem veszíti el a korábban nyugdíjbiztosítására kapott adójóváírást sem. Használja ki úgy az eszközalapjainkban rejlő hozamlehetőségeket, hogy közben bármikor hozzáférhet az összegyűjtött összeghez! Kiegészítő megtakarítási programunk kizárólag a befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosításaink mellé választható.

MIK AZ ELŐNYEI?

 • Rugalmas: bármikor vehet ki pénzt belőle, ha szüksége van rá, és megtakarítását bármikor növelheti minimum 10 000 Ft eseti díj befizetésével.
 • Ajándék biztosítási védelem! Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, ahol tragédia esetén az egyszeri díj 10%-át, de minimum 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.
 • Saját igényei szerint, 11 eszközalapból állíthatja össze befektetési portfólióját.
 • Már 30 000 Ft egyszeri díjjal elindíthatja a kiegészítő megtakarítást.
KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN?
 • Azoknak, akik nyugdíjbiztosításuk mellett olyan megtakarítási lehetőséget szeretnének, amihez bármikor hozzáférhetnek.
 • Akik szeretnék kihasználni az eszközalapjainkban rejlő hozamlehetőségeket.
 • Akiknek fontos, hogy váratlan kiadásaikat úgy fedezhessék, hogy közben nem veszítik el a nyugdíjbiztosításukra korábban megkapott adójóváírást sem. 

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAT?

EGYSZERI ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

MAGAS KOCKÁZATÚ

A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes

Eseti díjhoz további eszközalapokat is választhat 

MAGAS KOCKÁZATÚ

Világmárkák részvény
Fejlett világ részvény
Fejlődő világ részvény

TELJESKÖLTSÉG-MUTATÓ (TKM):

 5 év 10 év 20 év
1,80%-2,65%  1,71%-2,57% 1,67%-2,54%

A termék eszközalapokonkénti TKM értékeiről itt tájékozódhat.

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

András számára fontos, hogy gondoskodjon nyugdíjas évei anyagi biztonságáról, de váratlan kiadás esetére szeretné annak lehetőségét, hogy megtakarításához bármikor hozzányúlhasson. Ezért a Generali MyLife Prémium befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítást választja Aktív Megtakarítás II. kiegészítő programmal. Váratlanul tönkremegy hosszú évek óta használt kedvenc autója, ami nélkül a munkáját sem tudná rendesen ellátni, ezért könnyen és gyorsan elérhető pénzre van szüksége. Épp kapóra jön az Aktív Megtakarítás II-ben összegyűjtött pénze, hiszen a kiegészítő programnak köszönhetően bármikor kiveheti megtakarítását, így le tudja cserélni autóját.

FONTOS KÉRDÉSEK

MI TÖRTÉNIK, HA NEM ÉLEK AZ AKTÍV MEGTAKARÍTÁS II. PROGRAM LEHETŐSÉGÉVEL, ÉS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSOMBÓL FEDEZEM A VÁRATLAN KIADÁSAIMAT?

Ebben az esetben elveszítené az adójóváírásból származó többletet, mivel az addig igénybe vett adójóváírást 20%-kal növelten vissza kell fizetnie az adóhatóságnak.

MI AZ ESETI DÍJ?

A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül Önnek lehetősége van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

MIÉRT ÉRDEMES ESETI DÍJAKAT BEFIZETNI?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.

 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni.
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

MIT ÉRDEMES VÉGIG GONDOLNIA AZ ESETI BEFIZETÉSEK SORÁN?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra kívánja ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Amennyiben kockázatos eszközalapokat is választ (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezze el.

MIKOR FIZETHETŐ ESETI DÍJ A SZERZŐDÉSRE?

 • A befektetéshez kötött életbiztosításokra a teljes tartam alatt bármikor fizethető eseti díj.
 • Eseti díjjal csak abban az esetben lehet növelni a megtakarításokat, ha a rendszeres, illetve az egyszeri díjak rendezve vannak.

HOGYAN FIZETHET ESETI DÍJAT?

ÁTUTALÁSSAL

Kerülje el a sorbanállást, és fizesse be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel az “eseti díj” megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.
csekken

CSEKKEN

Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkeznie kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhat:

 

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezik a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhet a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatja személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 

Ha nem nyilatkozik külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.

MILYEN CÉLT SZOLGÁL A KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM (KID)?

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától.

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36709491857

Email: info@fintagyula.hu

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Magánszemély vagy Cég

3 + 9 =