Oldal kiválasztása

MYLIFE EGYSZERI DÍJAS MEGTAKARÍTÁS

Jól átlátható befektetési konstrukció, ami akár azonnal elérhető vésztartalékot jelenthet Önnek és családjának.

Az élet úgy jó, ha zajlik, amihez persze az anyagi biztonság is elengedhetetlen. A  Generali MyLife egyszeri díjas életbiztosítás kiváló lehetőség, ha újra elhelyezné a már összegyűjtött megtakarításait, illetve ha több lábon szeretne állni – más befektetések mellett ideális választás. Vésztartalékra bármikor szüksége lehet: a befizetett egyszeri és eseti megtakarítások számos tervezett vagy váratlan eseményre jelenthetnek megoldást.

MIK AZ ELŐNYEI?

 • Hosszú távú díjfizetési kötelezettség nélkül, akár rövid időtartamra is megkötheti.
 • A távolabbi célok megvalósításához is jó megtakarítási forma.
 • Segítségével a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira is felkészülhet.
 • Eseti befizetésekkel bármikor növelheti a kitűzött célra szánt megtakarítást.
 • Nyugdíjbiztosításként  is megkötheti.
 • Ha nem nyugdíjbiztosításként jön létre a szerződés, eseti befizetéseihez bármikor hozzáférhet.
 • Kockázatvállalásának megfelelő befektetési portfóliót állíthat össze.
 • A legalább 6 éves tartamra kötött szerződések után a szerződés tartamától függően – az alább meghatározott időpontokban – eseti díjként hűségjóváírás jár, amivel teljes egészében visszakaphatja a szerződéskötéskor felmerülő forgalmazási költséget.

Az egyszeri megtakarítási díjrész a lenti táblázatban megadott százalékát a biztosító a táblázatban szereplő biztosítási évfordulókat megelőző naptári napra érvényes árfolyamon eseti díjként jóváírja.

Tartam  Biztosítási évforduló
 5 év 6 év 7 év 8 év 9 év 10 év
 6 év  2,55%
 7 év  2,975%
 8 év  1,70%  1,70%
 9 év  1,9125%  1,9125%
 10 vagy afeletti  2,125%  2,125%

A már jóváírt hűségjóváírás visszavonhatatlanul az Öné, nem vész el.

 • Ajándék biztosítási védelem: 
  Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, amelynek keretében halál esetén az egyszeri díj 10%-át, de legalább 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.
 • Csak kényelmesen: vágja zsebre befektetéseit!
  Szeretne naprakész lenni befektetéseivel kapcsolatban? A Generali Befektetés applikációval bármikor nyomon követheti befektetési egységekhez kötött életbiztosítását. Tudjon meg többet!
KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN?
 • Annak, aki a banki kamatoknál magasabb hozam elérésére törekszik.
 • Annak, aki okosan szeretné befektetni a pénzét, és kockázatmegosztással csökkentené az esetleges veszteségeket.
 • Annak, aki az eszközalapokból saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani.
 • Annak, aki együtt tud élni az eszközalapok árfolyamváltozásaival.

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAT?

EGYSZERI ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes 

MAGAS KOCKÁZATÚ

A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.


Hazai részvény

Horizont 15+ vegyes

Eseti díjhoz további magas kockázatú eszközalapokat is választhat 

Világmárkák részvény
Fejlett világ részvény
Fejlődő világ részvény

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

András kevesli a bankja kamatait, szeretné megnövelni megtakarított pénzét, mivel nemsokára gyarapodik a család, és szüksége van biztonsági tartalékra. Úgy gondolja, egy kicsivel nagyobb kockázat is belefér, ha így nagyobb nyereség várható, ezért a Generali MyLife egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítását választja, aminek köszönhetően még a Generali is hozzájárul pénzének gyarapodásához a hűségjóváírásoknak köszönhetően. Mivel egész nap rohan, letölti a Generali Befektetés applikációt a telefonjára, így amikor van egy szabad perce, rögtön megnézheti, hogyan alakulnak az árfolyamok.

KÖSSE MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL!

A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett egyszeri és eseti díj 20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehet igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásában igényelhet.

GENERALI MYLIFE EGYSZERI DÍJAS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS ELÉRÉSI ÖSSZEGEI TARTAMONKÉNTI ADÓJÓVÁÍRÁSSAL

SZÁMOLJUNK EGYÜTT!

 Egyszeri díj 650 000 Ft
Tartam  2. évtől évi 650 000 Ft eseti díj
 3  2 443 734 Ft
 5  4 196 729 Ft
 8  7 059 472 Ft
Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában), 5%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. Az egyszeri díj és az eseti díjak befizetése januárban történik. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

TELJESKÖLTSÉG-MUTATÓ (TKM):

 5 év 10 év 20 év
2,07%-2,92%  1,69%-2,53% 1,67%-2,54%
Felhívjuk a figyelmét, hogy a TKM érték 5 és 20 éves tartam között nem monoton csökkenő. A köztes tartamokra az alábbi TKM értékek vonatkoznak.
6 évre: 1,66% – 2,50%
7 évre: 1,68% – 2,51%
8 évre: 1,67% – 2,51%
9 évre: 1,68% – 2,52%
11 évre: 1,69% – 2,53%
12 évre: 1,69% – 2,53%
13 évre: 1,68% – 2,53%
14 évre: 1,68% – 2,54%
15 évre: 1,68% – 2,54%
16 évre: 1,68% – 2,54%
17 évre: 1,68% – 2,54%
18 évre: 1,68% – 2,54%
19 évre: 1,68% – 2,54%

A termék eszközalapokonkénti TKM értékeiről itt tájékozódhat.

Többet szeretne tudni?
Kattintson ide, ahol minden fontos információt megtalál a befektetési egységekhez kötött biztosításról!

FONTOS KÉRDÉSEK

HOGYAN KÖTHETEM MEG?

Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudja megkötni, hogy biztosan az Ön számára legoptimálisabb konstrukciót találja meg.

MI A MINIMUM EGYSZERI DÍJ, AMIVEL ELKEZDHETEM?

Nem nyugdíjbiztosításként kötött szerződés esetén:

1-3 éves tartamra: 500 000 Ft
4 éves vagy annál hosszabb tartamra: 200 000 Ft

Nyugdíjbiztosításként kötött szerződés esetén:

1-10 éves tartamra: 500 000 Ft, amely 200 000 Ft-os egyszeri díjjal és 300 000 Ft-os eseti díjjal is elindítható.
11 év vagy annál hosszabb tartam esetén: 200 000 Ft

MENNYI A MINIMÁLIS ESETI DÍJ, AMELYET BÁRMIKOR BEFIZETHETEK?

A minimális eseti díj 10 000 Ft.

VÁRATLANUL PÉNZRE VAN SZÜKSÉGEM, HOGYAN FÉRHETEK HOZZÁ?

Önnek lehetősége van az egyszeri díjból történő pénzkivételre is, valamint a szerződés lejárat előtti megszüntetésére (visszavásárlására). Ezek azonban – az esetleges költségvonzaton túl – az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhatnak. Javasoljuk, hogy a váratlan helyzetek anyagi kihívásaira fizessen be eseti díjat is, melyhez költségmentesen akármikor hozzáférhet, amennyiben nem nyugdíjbiztosítási záradékkal jött létre a szerződés.

MIÉRT ÉRI MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT MEGKÖTNI?

Több szempontból is optimális választás: ha nyugdíjbiztosításként köti meg, nemcsak a szerződés létrejöttekor befizetett egyszeri díjra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehet igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben.

MI AZ ESETI DÍJ?

A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül Önnek lehetősége van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

MIÉRT ÉRDEMES ESETI DÍJAKAT BEFIZETNI?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.

 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni.
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

MIT ÉRDEMES VÉGIG GONDOLNIA AZ ESETI BEFIZETÉSEK SORÁN?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra kívánja ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Amennyiben kockázatos eszközalapokat is választ (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezze el.

MIKOR FIZETHETŐ ESETI DÍJ A SZERZŐDÉSRE?

 • A befektetéshez kötött életbiztosításokra a teljes tartam alatt bármikor fizethető eseti díj.
 • Eseti díjjal csak abban az esetben lehet növelni a megtakarításokat, ha a rendszeres, illetve az egyszeri díjak rendezve vannak.

HOGYAN FIZETHET ESETI DÍJAT?

ÁTUTALÁSSAL

Kerülje el a sorbanállást, és fizesse be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel az “eseti díj” megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.
csekken

CSEKKEN

Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkeznie kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhat:

 

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezik a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhet a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatja személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 

Ha nem nyilatkozik külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.

MILYEN CÉLT SZOLGÁL A KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM (KID)?

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától.

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36709491857

Email: info@fintagyula.hu

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Magánszemély vagy Cég

10 + 13 =