Oldal kiválasztása

MYLIFE ÉLETHOSSZIG TARTÓ ÉLETBIZTOSÍTÁS

Rugalmas megtakarítási program akár 10 éves céloktól az élethosszig tartó gondoskodásig.

A Generali MyLife rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás megbízható társ a jövőtervezésben. Segítségével tudatosan fel tud készülni saját, illetve a család életének legfontosabb állomásaira, és ezekhez igazodva megtakarításából igényelheti az adott eseményhez szükséges összeget.

MIK AZ ELŐNYEI?

 • A biztosításnak köszönhetően anyagi alapot teremthet távolabbi céljai megvalósításához.
 • Vagyonarányos bónusz jóváírás a 11. évtől.
 • Kiegészítő biztosításainkkal felkészülhet a balesetből vagy betegségből eredő váratlan helyzetek anyagi kihívásaira, vagy a legnagyobb tragédiára.
 •  Eseti befizetésekkel bármikor növelheti a kitűzött célra szánt megtakarítását.
 • Nyugdíjbiztosításként is megkötheti.
 • A választható eszközalapokból az igényeinek leginkább megfelelő befektetési portfóliót állíthatja össze, és jó döntésekkel, kedvező piaci körülmények között növelheti megtakarítását.
KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN?
 • Annak, aki rendszeresen szeretne legalább havi 20 000 Ft-ot félretenni, hogy elérhesse kitűzött célját.
 • Aki minimum 10 éves megtakarítási időszakban gondolkodik.
 • Akinek fontos, hogy megtakarítását biztosítási védelemmel is kiegészíthesse.
 • Aki saját befektetési portfóliót szeretne összeállítani, és mer akár nagyobb kockázatot is vállalni a magasabb hozam érdekében.

MIÉRT JÓ MEGTAKARÍTÁSKÉNT?

A rendszeres megtakarítás alkalmas arra, hogy például gyermeke jövőjéről vagy saját nyugdíjáról gondoskodjon.
Eseti befizetésekkel további tartalékot gyűjthet a későbbi évekre, így lesz mihez nyúlnia váratlan kiadás esetén, amennyiben nem nyugdíjbiztosításként köti meg.
Nyugdíjbiztosításként kötött szerződése mellé rugalmas megtakarítási lehetőséget is kínálunk az Aktív Megtakarítás II. kiegészítő program keretén belül, amely független az adójóváírásra jogosító rendszeres és eseti megtakarításoktól.
Rugalmas, jól átlátható biztosítási konstrukció, amelyet a saját igényei szerint alakíthat.

MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAT?

RENDSZERES ÉS ESETI DÍJHOZ VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK

ALACSONY KOCKÁZATÚ

Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ

A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes 

MAGAS KOCKÁZATÚ

A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes
Fejlett világ részvény eszközalap
Fejlődő világ részvény eszközalap
Világmárkák részvény eszközalap

AJÁNDÉK BIZTOSÍTÁSI VÉDELEM!

Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, ahol tragédia esetén 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.

CSAK KÉNYELMESEN: VÁGJA ZSEBRE BEFEKTETÉSEIT!

Szeretne naprakész lenni befektetéseivel kapcsolatban? A Generali Befektetés applikációval bármikor nyomon követheti befektetési egységekhez kötött életbiztosítását. Tudjon meg többet!

TELJESKÖLTSÉG-MUTATÓ (TKM):

 10 év 15 év 20 év
3,90%-5,18%  2,53%-3,84% 1,98%-3,30%

A termék eszközalapontkénti TKM-értékeiről itt tájékozódhat.

Mit kell tudnia a befektetési egységekhez kötött biztosításról? Kattintson a részletekért!

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

Anna egy 8 éves kisfiú édesanyja, akinek szeretne mindent megadni. Már most elkezd félretenni, hogy amikor Peti leérettségizik, legyen miből kifizetni szükség esetén az egyetemi tandíjat vagy az albérletét, hiszen még jól emlékszik, mennyire nem szerette ő sem az egyetem alatt a kollégiumot. Erre jó választás lehet a Generali MyLife élethosszig tartó életbiztosítás: okos döntésekkel és kedvező piaci környezetben a befektetett összeg szépen gyarapodhat, és 10 év múlva akár fel is használhatja. Ha pedig Peti mégis szeretne kollégista lenni, még mindig továbbnövelhetik a megtakarítást, és később elköltheti például lakásvásárlásra vagy egy nagyszabású esküvőre.

KÖSSE MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT 20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁSSAL!

A hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az adott évben a nyugdíjbiztosításra befizetett rendszeres és eseti díj
20%-ával megegyező összegű – de maximum 130 000 Ft – adójóváírást vehet igénybe, melyet mindig a következő évi adóbevallásában igényelhet.

KEZDJE IDŐBEN A MEGTAKARÍTÁST!

Tartam (év)  Első éves megtakarítási díjrész havonta
 20 000 Ft  30 000 Ft  40 000 Ft
10 3 803 768 Ft 5 728 865 Ft 7 653 962 Ft
20 12 064 202 Ft 18 159 688 Ft 24 153 261 Ft
30  28 028 092 Ft  41 958 997 Ft  55 169 864 Ft
40  57 518 651 Ft  85 444 261 Ft  112 153 335 Ft

Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában) a megtakarítási díjrész évenkénti 3%-os növelésével, 6,75%-os éves feltételezett eszközalap-hozammal és adójóváírással számolva. A szerződés díjfizetése januárban indul. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

MEKKORA JÁRADÉKRA LENNE ELEGENDŐ 20 MILLIÓ FT?

Járadékfolyósítás Havi járadék összege
 10 évig 185 000 Ft
 20 évig 117 000 Ft
 30 évig 103 000 Ft
 élete végéig 101 000 Ft

Borostyánkő járadékbiztosítással számolva.
Nyugdíjbavonuláskor Ön döntheti el a járadékfolyósítás időtartamát.

FONTOS KÉRDÉSEK

HOGYAN KÖTHETEM MEG?

Ezt a biztosítást tanácsadónk közreműködésével, személyesen tudja megkötni, segítségével biztosan az Ön számára megfelelő konstrukciót állíthatják össze.

HOGYAN JUTHATOK VAGYONARÁNYOS BÓNUSZHOZ?

Vagyonarányos bónusz jóváírására a 11. évtől, évente kerül sor. Mértéke: 0,5%. A bónusz alapja az adott biztosítási évben a szerződő számláján lévő rendszeres díjból származó befektetési egységek hó végi értékeinek az átlaga.

VÁRATLANUL PÉNZRE VAN SZÜKSÉGEM, HOGYAN FÉRHETEK HOZZÁ?

Ebben az esetben az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Eseti befizetéseiből származó megtakarítását bármikor kiveheti részvisszavásárlással.
 • Rendszeres befizetésekből származó megtakarításából az idő előrehaladtával egyre nagyobb összegeket vehet fel részvisszavásárlással.
 • Amennyiben rendszeresen szeretne pénzhez jutni szerződéséből, 2 év eltelte után kérheti a rendszeres pénzkivonást is.
 • Amennyiben a szerződést a tervezettnél korábban szeretné megszüntetni, azt teljes visszavásárlással tudja megvalósítani.
Ezek a lehetőségek a felmerülő költségvonzaton (részvisszavásárlás és rendszeres pénzkivonás esetén tranzakciós költség, 10 éven belüli teljes visszavásárlás esetén visszavásárlási költség) túl az eszközalap(ok) aktuális árfolyam-alakulásától függően is veszteséget okozhatnak.
Nyugdíjbiztosítás esetén a fenti lehetőségek mindegyike további terhet jelent, mivel a már igénybe vett adójóváírás 20%-al növelt összegét kell az adóhatóság felé visszafizetni.
Ezért ajánljuk Önnek nyugdíjbiztosítás mellé az Aktív Megtakarítás II-t.
MIÉRT ÉRI MEG NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSKÉNT KÖTNI?

Ha nyugdíjbiztosításként köti meg, nemcsak a befizetett rendszeres díjakra, hanem az eseti díjak után is 20% adójóváírást vehet igénybe, évente maximum 130 000 Ft értékben.

MI AZ ESETI DÍJ?

A vállalt rendszeres díjakon vagy egyszeri díjas szerződések esetében az egyszeri díjon felül Önnek lehetősége van úgynevezett eseti díjak befizetésére is. Az eseti díjak függetlenül a rendszeres vagy egyszeri díj mértékétől és időpontjától bármikor fizethetők, és a biztosítás fennállása alatt bármikor hozzáférhetőek.

MIÉRT ÉRDEMES ESETI DÍJAKAT BEFIZETNI?

Az alkalmi befizetések tovább növelhetik a megtakarítási cél megvalósulásának esélyét, megoldást nyújthatnak az előre nem látható problémákra, s így a váratlanul érkező, kritikus helyzetekben is segíthetnek az alkalmi pénzzavaron; a biztosítási szerződés megszüntetése, visszavásárlása nélkül.

 • Az eseti díjakat kedvező kondíciókkal lehet társaságunknál elhelyezni.
 • Eseti díjakkal növelhető a megtakarításokon elért eredmény.
 • Az eseti díjak, a teljes tartam alatt bármikor visszavásárolhatók.
 • Eseti díj befizetéséhez már 10 000 Ft is elegendő.
 • Az eseti befizetésekre a rendszeres díjfizetéshez választott vagy az egyszeri díjhoz választott eszközalapoktól teljesen eltérő eszközalapok is választhatók.

MIT ÉRDEMES VÉGIG GONDOLNIA AZ ESETI BEFIZETÉSEK SORÁN?

 • Az eseti díjak elhelyezésekor is végig kell gondolni, hogy mekkora időszakra kívánja ezeket az összegeket elhelyezni. A befizetéseket érdemes megfelelően hosszú ideig a választott eszközalapban tartani. Társaságunk még alacsony kockázatú eszközalapok esetén is javasolja legalább egy-három évre elhelyezni ezeket a díjakat.
 • Amennyiben kockázatos eszközalapokat is választ (pl. tiszta részvény eszközalap), javasoljuk, hogy az eseti díj legalább egyharmadát alacsony kockázatú eszközalapba helyezze el.

MIKOR FIZETHETŐ ESETI DÍJ A SZERZŐDÉSRE?

 • A befektetéshez kötött életbiztosításokra a teljes tartam alatt bármikor fizethető eseti díj.
 • Eseti díjjal csak abban az esetben lehet növelni a megtakarításokat, ha a rendszeres, illetve az egyszeri díjak rendezve vannak.

HOGYAN FIZETHET ESETI DÍJAT?

ÁTUTALÁSSAL

Kerülje el a sorbanállást, és fizesse be az eseti díjat banki átutalással társaságunk számlájára.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Számlaszám: 10700024-04074803-51100005
Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel az “eseti díj” megjegyzést és a biztosítási kötvényszámot is.
csekken

CSEKKEN

Eseti díj fizetés esetén a csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon rendelkeznie kell az eseti díj eszközalapok közötti felosztásáról.

A befizetett összeg eszközalapok szerinti felosztásáról a következőképpen nyilatkozhat:

 

 • Online: Emelt szintű regisztráció esetén online szerződéskezelő rendszerünkön keresztül.
 • Telefonon: Ha rendelkezik a telefonos ügyfélszolgálat emelt szintű szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges szerződéssel – telefonon is rendelkezhet a felosztásról ügyfélszolgálatunk +36 1 452 3333-as telefonszámán (2.4 menüpont).
 • Személyesen: A díjfelosztásra vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a befizetéstől számított 24 órán belül eljuttathatja személyes ügyfélszolgálatunkra.
 • Levélben: A kiküldött csekk mellett található űrlapon, vagy az erre rendszeresített nyomtatványon.

 

Ha nem nyilatkozik külön az eseti díj eszközalapok közti felosztásáról, a befizetett eseti díj a rendszeres díjra vonatkozó felosztási arány szerint kerül könyvelésre.

MILYEN CÉLT SZOLGÁL A KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM (KID)?

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától.

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36709491857

Email: info@fintagyula.hu

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Magánszemély vagy Cég

9 + 5 =