Oldal kiválasztása

JÖVŐKÉP II. KLASSZIKUS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS

Nem látunk a jövőbe, de gondolunk rá

Miért fontos nyugdíjbiztosítást választani? A magyar társadalom fokozatosan elöregszik és ez várhatóan komoly változásokat és nehézségeket állít a nyugdíjrendszer elé az elkövetkező években. A Jövőkép II. nyugdíjbiztosítás segítségével rendszeres, akár kisebb összegű megtakarításokkal is anyagi alapokat teremthet, hogy gondtalanul élhesse nyugdíjas évei.

MIK AZ ELŐNYEI?

 • A nyugdíjbiztosításnak köszönhetően anyagi alapokat teremthet a leendő nyugdíjas évekre.
 • Nemcsak a befizetett rendszeres díjra, hanem a rendkívüli díj után is 20% adójóváírást igényelhet, amelynek együttes mértéke évente maximum 130 000 Ft.
 • A Jövőkép II. Hűségjóváírás segíti céljai megvalósításában.
 • A Jövőkép II. nyugdíjbiztosítással nemcsak megtakaríthat, hanem biztosítási védelemben is részesülhet. Ezen felül kiegészítő biztosításokkal tovább növelheti a biztosítási védelmet.
 • Kisebb összegű megtakarítással is elindítható, és rendkívüli befizetésre is van lehetősége.

A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS MILYEN ESETEKBEN NYÚJT SZOLGÁLTATÁST?

 • A biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatár elérésekor
 • Nyugdíjba vonuláskor
 • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén
 • A biztosított halála esetén

KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN?

 • Akinek még legalább 10 éve van hátra a nyugdíjig, és szeretné időben elkezdeni a takarékoskodást.
 • Aki kiegyensúlyozott, nyugodt öregkorra vágyik, de ösztönzésre van szüksége a rendszeres megtakarításhoz.
 • Aki inkább kockázatkerülő, és nem szeretne megtakarításai rendszeres befektetésével foglalkozni, de fontos neki a megtakarítás értékének megőrzése.
MIÉRT JAVASOLJUK NYUGDÍJ CÉLÚ MEGTAKARÍTÁSKÉNT?
 • A szerződéskötéskor meghatározhatja, hogy mekkora összeget szeretne megtakarítani, a biztosítási védelem pedig hozzájárul családja anyagi biztonságához, ha Önnel esetleg időközben tragédia történne.
 • Nem kell a megtakarítások befektetésével foglalkoznia! A biztosító az Ön megtakarításának biztonsága érdekében főként állampapírokba, bankbetétekbe, kötvényekbe fektet, ezért a hozam mérsékelt, de a garantált kamat miatt legalább évi 2,25%. Amennyiben a biztosító az Önnek garantált (technikai) kamatnál nagyobb hozamot tud elérni, a különbözetből Ön is részesül. Az összeget társaságunk nyereségrészesedésként írja jóvá az Ön szerződésén évente.
 • Évi 3%-os automatikus díjnövelés a szerződés értékének megőrzése érdekében!
 • A rendszeres megtakarítás mellett rendkívüli befizetésekre is lehetősége van, így tovább növelheti a nyugdíjas évekre szánt megtakarítását.
 • Hosszú távú elkötelezettségét, hűségét rendkívüli befizetésként elhelyezett Jövőkép II. Hűségjóváírással jutalmazzuk.
 • A nyugdíjbiztosítást az állam adójóváírás formájában támogatja. Az ebből származó összegeket is rendkívüli befizetésként tartjuk nyilván szerződésén.
 • A szerződésen nyilvántartott rendkívüli megtakarításokat (rendkívüli befizetés, hűségjóváírás, adójóváírás) külön számoljuk, és napi kamatot számítunk rá!

MIT JELENT A HŰSÉGJÓVÁÍRÁS?

Két alkalommal jogosult Hűségjóváírásra: a 10. biztosítási évfordulón az előző évek átlagos éves díjbefizetéseinek 40%-át írjuk jóvá a nyugdíjbiztosítási szerződésen, a 20. biztosítási évfordulón pedig a 11-20. év közötti évek átlagos éves díjbefizetéseinek 10%-a jár hűségjóváírásként. Így a hűségjóváírások és azok hozamának összege megközelítheti a szerződés-kötéskor érvényes éves díj 80%-át a 20. év végén, ha hűségesen fizeti a biztosítás díját (3%-os évenkénti díjnöveléssel, 3,5% feltételezett éves hozammal számolva).

BIZTOSÍTÁSI VÉDELEM – VÁLASZTHATÓ KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK

Kockázati életbiztosítás
Kockázati életbiztosítással gondoskodhat hozzátartozóiról, ha Ön már nem segíthet nekik. Megteremtheti a család hirtelen felmerülő nagyobb egyszeri kiadásainak anyagi hátterét, akár hitelfedezetként is felhasználhatja, illetve a temetési költségeket is biztosíthatja.

39 %-ot meghaladó mértékű egészségkárosodás
Amennyiben súlyos balesetből vagy betegségből adódóan 39%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodást szenved, egyösszegű anyagi segítséget kap.

69%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodás
Amennyiben súlyos balesetből vagy betegségből adódóan 69 %-ot meghaladó mértékű egészségkárosodást szenved, egyösszegű anyagi segítséget kap.

KEZDJE IDŐBEN A MEGTAKARÍTÁST!

 

Szolgáltatási összeg lejáratkor (a biztosított 65 éves korában): évenkénti 3%-os díjnöveléssel, adójóváírással, valamint 3,5%-os feltételezett éves hozammal számolva, mely tartalmazza a garantált kamatot is.

ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBAN

Lászlónak még 20 éve van a nyugdíjig, de tart tőle, hogy ez önmagában nem lesz elég megszokott életszínvonalának fenntartására. Emellett két gyermekéről és feleségéről is szeretne gondoskodni, ha esetleg vele valami történne. Így nyugodtabban tekinthet a jövőbe, hiszen havi 20 ezer forintos befizetéssel 20 év alatt 8 337 966 Ft-ot gyűjthet.

Fontos kérdések

PONTOSAN MILYEN KEDVEZMÉNY KAPCSOLÓDIK A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSHOZ?

A kedvezmény – az önkéntes pénztárakhoz hasonlóan – az adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. Az Ön által az adóévben befizetett díj (ideértve a rendkívüli díjat is) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehet nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adója ezt lehetővé teszi. (Ha a nyugdíjbiztosítás mellett nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és/vagy önkéntes pénztárak esetében is rendelkezhet adójáról, akkor együtt legfeljebb 280 000 Ft-ot igényelhet vissza.) A megjelölt összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosító jóváírja az Ön nyugdíjbiztosítási szerződésén.

MILYEN ESETBEN KELL VISSZAFIZETNEM AZ ADÓHATÓSÁG ÁLTAL ÁTUTALT ÖSSZEGET?

Az adóhatóság által kiutalt teljes összeget 20%-kal növelten vissza kell fizetnie:

 • Ha a nyugdíjbiztosítás nem a feltételekben megjelölt szolgáltatással szűnik meg (ide értve a részvisszavásárlást, akkor is, ha az rendkívüli díjból történik).
 • Ha a biztosítási szerződést úgy módosítják, hogy a továbbiakban már nem minősül nyugdíjbiztosításnak.

A visszafizetési kötelezettség Önt terheli, de ezt a biztosítónak kell az Önt megillető összegből levonni, vagy ha ez valami miatt nem lehetséges, azt az adóhatóság részére Önnek kell megfizetnie. Akkor javasoljuk megkötni a nyugdíjbiztosítást, ha hosszú távon vállalni tudja a rendszeres díj fizetését, illetve nyugdíjba vonulásáig le tud mondani a biztosításba befizetett összegekről, és nyugdíjba vonulásáig nem vesz ki belőle pénzt.

MILYEN CÉLT SZOLGÁL A KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM (KID)?

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától.

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről!

Elérhetőségek:

Telefonszám: +36709491857

Email: info@fintagyula.hu

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Magánszemély vagy Cég

15 + 10 =